Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων

 Συνελήφθη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 25χρονος ημεδαπός  για πορνογραφία ανηλίκων
Διαχειριζόταν προφίλ σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων του διαδικτύου μέσω του οποίου διαμοίραζε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη σήμερα  (09.05.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Στο πλαίσιο στοχευμένης διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 25χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 25χρονος ήταν διαχειριστής συγκεκριμένου προφίλ-λογαριασμού στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, στο οποίο βρέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί φάκελοι με αρχεία βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και διαμοίραζε σε χρήστες του διαδικτύου.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 25χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής του επίμαχου προφίλ-λογαριασμού.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου