Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ-Αυστραλία: Έλληνας οδηγός λεωφορείου με μηνιάτικο 4.000 δολάρια!






Πρώην οδηγός του ΟΑΣΑ με μισθό 900 ευρώ μετανάστευσε στην Αυστραλία και κάνει την ίδια δουλειά για 4.000 δολάρια το μήνα!

Μέχρι χθες νομίζαμε ότι η καλύτερη δουλειά στο κόσμο είναι η θέση εργασίας που προσέφερε το υπουργείο του Τουρισμού της Αυστραλίας στο άτομο που θα επιλεγόταν για να φροντίζει το σχεδόν έρημο νησί, Hamilton, στο σύμπλεγμα Great Barrier Reef στην Αυστραλία, με μισθό 85.564 ευρώ το εξάμηνο.


Ή ακόμα η ξεχωριστή θέση εργασίας στις δύο εταιρείες πολυτελών ταξιδίων -το Luxury Travel Intelligence και το VeryFirsttoKnow.co-, που απαιτεί από τον τυχερό υπάλληλο που θα προσλάβουν, να κάνει τζάμπα διακοπές αξίας ενός εκατ. ευρώ, προκειμένου μετά να περιγράψει στους πελάτες τους τις εμπειρίες του.

Στην πρώτη περίπτωση και αρκετό καιρό μετά, έγινε γνωστό ότι ο... τυχερός, εκτός του ότι κόντεψε να... πεθάνει από τη μοναξιά, βρέθηκε αντιμέτωπος με καρχαρίες, δηλητηριώδεις τσούχτρες και ψάρια που του άφησαν πολλά «ενθύμια», ενώ στη δεύτερη περίπτωση, όσο ωραίο και αν φαντάζει το να ξυπνάς σε μεταξωτά σεντόνια και να παίρνεις πρωινό στο κρεβάτι, η ταλαιπωρία από τα συνεχόμενα αεροπορικά ταξίδια είναι αφάνταστη, ενώ δεν υπάρχει και αμοιβή, παρά μόνο η κάλυψη των εξόδων.


Ωστόσο, ένας συμπατριώτης μας, που πρόσφατα μετανάστευσε στην Αυστραλία, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Υποστηρίζει πως «η καλύτερη δουλειά στον κόσμο» είναι αυτή που κάνει ο ίδιος!

Αλλά ας πάρουμε το πράγματα από την αρχή...

Το Νοέμβριο του 2004 ο 29χρονος κ. Χρήστος Γαζής μπαίνει μέσω ΑΣΕΠ στον ΟΑΣΑ ως οδηγός λεωφορείου, πιστεύοντας ότι επιτέλους βρήκε μια σταθερή δουλειά με σταθερό μισθό, χωρίς να χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να αναζητά μια θέση εργασίας από τις αγγελίες των εφημερίδων. Μέχρι τότε και από την ηλικία των 18 τα είχε κάνει σχεδόν όλα. Ο νεαρός Λευκαδίτης είχε δουλέψει στο σέρβις εστιατορίων, στο μπουφέ καφετέριας και σε μπαρ ως μπάρμαν.

«Πέρασα από πολλά στάδια, έκανα σχεδόν τα πάντα σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα τουριστικά επαγγέλματα, όμως δεν είχα την τύχη να στεριώσω κάπου» λέει ο ίδιος στο protothema.gr.

διαβάστε τη συνέχεια εδω


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου