Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση απο το Δήμο Λευκάδας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 145026 (ΦΕΚ 31/Β/14-01-2014) συστήνεται στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) για τη συνολική καταγραφή των σημείων αυτών και των απολήψιμων ποσοτήτων ύδατος από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας.
    Το Μητρώο θα περιλαμβάνει τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρήσουν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια κ.α.
    Επισημαίνεται ότι η διαδικασία της καταγραφής μέσω της υποβολής της αίτησης που περιέχει η σχετική ΚΥΑ προηγείται της άδειας χρήσης νερού στην περίπτωση υφιστάμενων γεωτρήσεων για τις οποίες δεν έχει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014 υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ Α βαθμού. Επιπλέον, στην προαναφερόμενη περίπτωση η καταγραφή θεωρείται προαπαιτούμενο της έκδοσης άδειας χρήσης νερού.
    Καταληκτική ημερομηνία, για την υποβολή αιτήματος καταγραφής είναι η 15η Μαΐου 2014.
Το Γραφείο Φυσικών Πόρων, Ενέργειας & Βιομηχανία του Δήμου μας (τηλ. 2645360593) είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση καθώς και για τη συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου