Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ανοικτή επιστολή του Αλέκου Δεσύλλα προς τους πολίτες των Ιονίων Νήσων

Ανοικτή επιστολή του Αλέκου Δεσύλλα προς τους πολίτες των Ιονίων Νήσων

Φίλες και φίλοι,

Η συνεχιζόμενη κατηφορική πορεία της Επτανησιακής μας Περιφέρειας δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Αναλάβαμε να συγκροτήσουμε την ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για να συμμετέχουμε στις Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 με βασικό στόχο η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη και το μεγαλείο της, όπως της αρμόζει από την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

Οι γνώσεις μας, οι εμπειρίες μας, η εντιμότητα μας, το παρελθόν μας, σε συνδυασμό με την ορμή και την αποφασιστικότητα νέων ανθρώπων, που για πρώτη φορά συμμετέχουν στα κοινά και στελεχώνουν σε μεγάλη πλειοψηφία το ψηφοδέλτιο μας, αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη του στόχου μας.

Υποσχέσεις μέσα από αναλυτικά προγράμματα, που το ίδιο βράδυ των εκλογών ρίχνονται στα σκουπίδια και δεν εφαρμόζονται, δεν θα δώσουμε. Τις πρώτες 60 ημέρες μετά τις εκλογές, αφού θα έχουμε στη διάθεση μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα δημοσιοποιήσουμε το αναλυτικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα μας, που μετά από ένα ανοιχτό διάλογο 40 ημερών με τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς  και επαγγελματικούς φορείς των Νησιών μας, θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή και θα αποτελέσει το συμβόλαιο μας με τον ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟ για την προσεχή πενταετία της δικής μας θητείας 2014-2019.

Ο βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενδυνάμωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Μέσα από κοινές δράσεις μπορούμε να αξιοποιήσουμε το μοναδικό θαλάσσιο και δομημένο περιβάλλον των Νησιών μας και τις κοινές μας ιστορικές και πολιτιστικές  παραδόσεις. Για παράδειγμα το  πρόγραμμα για την δημιουργία κλειστού κυκλώματος κρουαζιέρας στο Ιόνιο, με μεικτά προγράμματα διαμονής στα δικά μας καταλύματα και ξενοδοχεία, με άφιξη και αναχώρηση των περιηγητών από τα δικά μας αεροδρόμια.


Η ισορροπημένη ανάπτυξη των Νησιών μας, αποτελεί για εμάς την απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Τα χρηματοδοτικά μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:

     Πλήρης αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών για τα μικρά Νησιά.

     Η άντληση οικονομικών πόρων από την παγκοσμιοποιημένη αγορά με συμβάσεις μεγάλης διάρκειας για την δημιουργία της απαραίτητης υποδομής στα Νησιά μας, θα αποτελέσει τη βασική μας προτεραιότητα. Μισθωτικές συμβάσεις μεγάλης διάρκειας, με την διεθνή ονομασία ‘Build-Operate-Τransfer’ (Β.Ο.Τ.), αποτελούν σήμερα διεθνή πρακτική ακόμη και στα πλέον οικονομικά προηγμένα κράτη. Η διαφάνεια μέσα από ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς και οι δεσμευτικοί όροι που επιβάλεται να περιέχουν οι συμβάσεις, κατοχυρώνουν απόλυτα τα συμφέροντα του λαού μας και της Επτανησιακής μας Περιφέρειας.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά την απόλυτα δικαιολογημένη πικρία που διακατέχει όλους μας, για την υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση της ζωής μας και του τόπου μας.

Ζητάμε την δική σας υποστήριξη και υποσχόμαστε να εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας για να ξαναβρεθεί
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ

Αλέκος Δεσύλλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου