Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Οδύσσεια» από τη Leucate στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οδύσσεια» από τη Leucate στη Λευκάδα

   Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας υποδέχθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 μια πρωτότυπη ιστιοπλοϊκή αποστολή με το τίτλο «Οδύσσεια» από την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Νότιας Γαλλίας.
   Πρόκειται για μια ομάδα είκοσι Γάλλων ιστιοπλόων οι οποίοι με επικεφαλής το Διευθυντή της Μαρίνας της Leucate, Bruno Troqueraud πραγματοποίησαν το ταξίδι Leucate-Βαλλεαρίδες-Σαρδηνία-Σικελία-Λευκάδα σε έντεκα ημέρες. Σκοπός τους ήταν να γνωρίσουν το νησί μας και τις ομορφιές του αλλά και να καθιερώσουν αυτό το ταξίδι σε ετήσια βάση με συμμετοχή πληρωμάτων και από τις δυο πόλεις.
   Την Παρασκευή 9 Μαΐου ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής παρέθεσε δεξίωση υποδοχής της αποστολής στο χώρο της Μαρίνας.
   Το Σάββατο 10 Μαΐου η αποστολή ξεναγήθηκε από κυρίες του χορωδιακού τμήματος της Νέας Χορωδίας (οι οποίες είχαν ταξιδέψει στη Leucate τον περασμένο Ιανουάριο) στη πόλη, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Μουσείο Φωνογράφου και στο Λαογραφικό Μουσείο του Ορφέα. 
   Το βράδυ η αποστολή παρακολούθησε τη Βραδιά Χορωδιών στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής και κατόπιν δείπνησε μαζί με τις χορωδίες , ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Ορφέα Λευκάδας, το χορευτικό τμήμα του οποίου θα ταξιδέψει στη Leucate στο τέλος του μήνα.
   Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 τα σκάφη έπλευσαν στον κόλπο του Νυδριού προσκεκλημένοι του Αντιδημάρχου Τάσου Γαζή και γευμάτισαν στο λιμάνι. Το απόγευμα επισκέφθηκαν τους Σφακιώτες όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινός τους υποδέχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο ΠΙνακοχωρίου. Εκεί  τους παρουσίασε ένα τοπικό δρώμενο με το ντύσιμο της νύφης, του γαμπρού και της παντρεμένης γυναίκας και τους κέρασε την παραδοσιακή λαδόπιτα.
   Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε την Καρυά και το Λαογραφικό Μουσείο του Απόλλωνα. Παρακολούθησε την πρόβα του χορευτικού (το οποίο επίσης θα ταξιδέψει στη Leucate στο τέλος του μήνα) και ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμα τους για χορό. Η βραδιά τελείωσε με δείπνο σε εστιατόριο της πλατείας.
   Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 ο Διευθυντής της Μαρίνας της Leucate, Bruno Troqueraud συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας τους οποίους προσκάλεσε στη Leucate. Επίσης ο κ. Troqueraud ευχαρίστησε τον κ. Σπύρο Δαλλό , Διευθυντή της Μαρίνας Λευκάδας για τη φιλοξενία των γαλλικών σκαφών και του εξέφρασε την άποψη ότι η Μαρίνα Λευκάδας είναι μια πολύ άρτια οργανωμένη Μαρίνα.
   Η αποστολή των γαλλικών σκαφών αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου