Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η άποψη ενώς φοιτητή του Τ.Ε.Ι Λευκάδας


Η νεολαία  στηρίζει ΚΚΕ

Ως  φοιτητής  στο Τ.Ε.Ι  Λευκάδας  πιστεύω  πως  όλοι  οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουμε κριτήριο την πραγματικότητα που ζούμε μέσα και έξω από τη σχολή μας. Η κατάσταση στα ιδρύματα είναι εκρηκτική, με τη συνεχή υποχρηματοδότηση τους από τις κυβερνήσεις να κάνει την κατάσταση όλο και χειρότερη. Στο ΤΕΙ Λευκάδας δεν είναι εξασφαλισμένα ούτε τα απαραίτητα, δεν υπάρχει κτίριο, δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές το 85%  είναι συμβασιούχοι, δεν υπάρχουν εστίες για την διαμονή των φοιτητών, ακόμα και σίτιση των φοιτητών μετατρέπεται σε πεδίο κερδοφορίας για τον ιδιώτη.
Γι’ αυτή την κατάσταση που βιώνουμε εμείς η φοιτητές υπάρχουν υπεύθυνοι, είναι η πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόρφωση, είναι η πολιτική που μας επιφυλάσσει για το μέλλον μας την ανεργία, τη τζάμπα δουλειά κλπ, είναι η πολιτική που θέλει να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας για να μπορούμε να σπουδάζουμε, που φτιάχνει πανεπιστήμια για λίγους που θέλει να τα μετατρέψει κι αυτά σε επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ΕΕ για τους νέους. Για όλ’ αυτά λοιπόν οι φοιτητές και συνολικά η νεολαία πρέπει να πάρει θέση, να απορρίψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, διότι η κατάσταση αυτή θα είναι εδώ και θα μας εξαθλιώνει. Η ζωή είναι δική μας. Να μην επιτρέψουμε να πάνε κι άλλα χρόνια χαμένα.
Η νεολαία στηρίζει  ΚΚΕ,  γιατί την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση που να ανοίγει τον δρόμο, να καλλιεργεί αισιοδοξία στο λαό. Γι’ αυτό και η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η μόνη που θα κάνει τη δική μας φωνή πιο δυνατή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες αυταπάτες.
                       Πουρνής Δημήτρης, μέλος ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου