Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σημεία ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή Θανάση Καββαδά.





Σημεία ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή Θανάση Καββαδά.


- Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο, πιστεύω βαθειά ότι παράταξη της Ν.Δ είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την προοπτική του. Είναι η παράταξη, που με όπλο το σταθερό βηματισμό της για την έξοδο από την κρίση,  οδηγώντας την πατρίδα στο χάος.  Όμως βασικό μας όπλο είναι η αλήθεια. Και η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια σηκώσαμε έναν βαρύ σταυρό στις πλάτες μας, και δώσαμε τη μάχη, όχι μόνο για να σώσουμε τη χώρα από την οικονομική καταστροφή, αλλά πάνω από όλα για να σώσουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια. Σηκώσαμε τα μανίκια, δουλέψαμε σκληρά, πήραμε αποφάσεις δύσκολες, ματώσαμε όλοι οι έλληνες μαζί και τελικά ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.
-Καταφέραμε να έχουμε πλεονάσματα, να μηδενίσουμε  το έλλειμμά, να βγούμε από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα μέσα από δομικές αλλαγές. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν να βγούμε από τα Μνημόνια. Να υπογράψουμε τη συμφωνία για την επόμενη μέρα, για να προχωρήσουμε με Ανάπτυξη. Χωρίς άλλη ταλαιπωρία κι άλλες θυσίες. 


-Οι κατακτήσεις αυτές είναι πραγματικές, είναι μετρήσιμες, είναι αυτές που εγγυώνται το αύριο των παιδιών μας.
Με μια ανεργία, η οποία σταθερά μειώνεται μήνα με το μήνα.
Με όλους τους διεθνείς οργανισμούς να προβλέπουν σημαντική Ανάπτυξη για αυτό το χρόνο, το 2015, και ακόμα μεγαλύτερη για το 2016.
Με φορολογικές μειώσεις, που εμείς προτείνουμε, με αποκατάσταση των αδικιών.


-Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, τη κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Μια αναμέτρηση  που ουσιαστικά έχει στη βάση της ένα και μοναδικό δίλημμα:  -ή κοιτάμε μπροστά, διεκδικώντας την έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία δομών που θα θωρακίσουν και θα ισχυροποιήσουν την πατρίδα μας στο μέλλον,
-ή γυρίζουμε πίσω, ακολουθώντας τις σειρήνες του λαϊκισμού, που μας λένε να γκρεμίσουμε ό,τι με κόπο και πολλές θυσίες χτίστηκε τα τελευταία χρόνια. Χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμάχους, χωρίς καμία προοπτική.

-Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο κόσμος έχει ήδη δώσει απάντηση σε αυτό το δίλημμα. Διότι, ο κόσμος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν ήθελε εκλογές. Αυτό προκύπτει απ΄ όλα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και δηλώνει κάτι πολύ σημαντικό. Δηλώνει, φίλες και φίλοι, ότι οι Έλληνες πολίτες συμμετέχουν με ωριμότητα και ψυχραιμία στην μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια να ξεφύγουμε από την κρίση. Οι εκλογές γίνονται διότι η αξιωματική αντιπολίτευση μας εκβίασε με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.  Είναι μια επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι δεν σέβεται τους θεσμούς, και μοναδικός της στόχος είναι να ικανοποιήσει την εμμονή της να κυβερνήσει,  χωρίς να υπολογίζει το κόστος για τη χώρα.

-Σε μια περίοδο που χρειάζονται σοβαρότητα και καθαρές πολιτικές, η αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί την εξουσία χωρίς να έχει σχέδιο, ούτε καν ενιαίες απόψεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Τόπου. Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, κι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν να κάνουν. Κι αυτό όχι σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας, αλλά στο βασικό και κρίσιμο ερώτημα – την διαχείριση της κρίσης, τις σχέσεις μας με τους δανειστές μας, την χρηματοδότηση του κράτους, την παραμονή στο ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

-Η στάση αυτή της αντιπολίτευσης επανέφερε, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας προς την έξοδο από την κρίση, τη συζήτηση για παραμονή ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Όχι όμως πλέον ως κάτι που θα επιβληθεί από το εξωτερικό, όπως ίσχυε το 2012, αλλά ως συνειδητή, καταστροφική επιλογή αυτών που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας. Ένα από τα δύο ισχύει: Ή στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, ή ξέρουν πολύ καλά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το αποκρύψουν από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

- Οι έλληνες χρειάζονται ξεκάθαρες κουβέντες, ρεαλιστικό σχέδιο για το αύριο και εγγύηση για το μέλλον. Και εμείς, η παράταξη της Ν.Δ, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε για όλα αυτά. 
Είμαστε οι μόνοι, για μια ακόμη φορά στην ιστορία αυτού του Τόπου, αυτού του ταλαίπωρου Τόπου, που μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη. Για μια ακόμη φορά προχωράμε αποφασιστικά, μιλάμε υπεύθυνα, με αποτελέσματα που πατούν γερά πάνω στην αλήθεια.

-Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες
Όλα  αυτά που πιστεύω και στηρίζω με πάθος για την προοπτική της πατρίδας μας,  έχουν να κάνουν πρωτίστως με τον τόπο που γεννήθηκα. Τη Λευκάδα. Το Νησί  που με μεγάλωσε και με ανάθρεψε. Που συνεχίζω να ζω, να μεγαλώνω τα παιδιά μου και που ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματά του και τις ανάγκες του.
Ζητώντας τη στήριξή σας, την Κυριακή των εκλογών, αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την ευθύνη που σας ζητώ να ισχυροποιήσετε. Πόσο μάλλον για το αξίωμα του Βουλευτή που έχει ιδιαίτερη θεσμική αξία για το Νησί μας.
Τα λόγια όπως λένε στον Τόπο μας δεν χορταίνουν. Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε λευκαδίτικο σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, πέρασε δύσκολα.
 Ξέρω ότι οι Λευκαδίτες που ζουν μακριά μας, εδώ στην Αθήνα, βίωσαν πιο δύσκολα την κρίση.  Δικαίως απελπίστηκαν, δικαίως οργίστηκαν, δικαίως αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς πιο αυστηρά. Και έτσι πρέπει.
Δυστυχώς, λόγο της κρισιμότητας, πόροι όπως υπήρχαν, δεν υπάρχουν. Και αυτό είναι μια αλήθεια. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν ευκαιρίες, που ή θα τις αξιοποιήσουμε ή θα προσπεράσουν.
Το νησί μας φίλοι και φίλοι είναι ένας ευλογημένος τόπος, που δε κουράζεται να δίνει στα παιδιά του. Ένας ευλογημένος τόπος, που ακόμα και μέσα στην κρίση, έθρεψε καλά τα παιδιά του. Δεν είναι τυχαίο, που μέσα σε όλη αυτή την εθνική κοσμογονία, η Λευκάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας.
Και αυτό που μας έθρεψε πρέπει να το σεβαστούμε και να το ενισχύσουμε.
Μιλώ για τη «βαριά της βιομηχανία» του Τόπου μας που δεν είναι άλλη από το Τουρισμό.
Σε εθνικό επίπεδο οι τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα το 2014 και οι προβλέψεις για εφέτος ξεπερνούσαν κάθε προηγούμενο, μέχρι την προκήρυξη των εκλογών. Έκτοτε δυστυχώς τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι κρατήσεις παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις.
Το ζητούμενο λοιπόν για τη Λευκάδα είναι να μην επαναπαυτεί και να διεκδικήσει όχι φέτος αλλά κάθε χρόνο ένα μεγάλο και αυξανόμενο μέρος της εισροής τουριστών.
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει το τουριστικό προϊόν να γίνει ανταγωνιστικό, οι επιχειρήσεις μας να παρέχουν ένα επίπεδο υπηρεσιών που να προσελκύει ποιοτικό-ακριβό τουρισμό, κι αυτό να γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου. 
Θα πρέπει και μπορούμε να ξεφύγουμε από το μοντέλο ήλιος -θάλασσα και να επενδύσουμε και σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, ο  Γαστρονομικός Τουρισμός,  ο Θαλάσσιος Τουρισμός, ο Θρησκευτικός και ο  Πολιτιστικός Τουρισμός.
Σε αυτό τον τομέα υπάρχουν δυνατότητες για την αξιοποίηση  κοινοτικών κονδυλίων –ΕΣΠΑ- που χρηματοδοτούν επιχειρήσεις αλλά και κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού. Βέβαια στις προθέσεις μου είναι να υπάρξει μια καλή συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια και τους άλλους φορείς,  για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο έργο για το Νησί.  Ποιο συγκεκριμένα: Να ολοκληρωθούν τα εν εξελίξει μεγάλα έργα που γίνονται στο νησί μας. Μιλώ για το νέο Νοσοκομείο, την εκβάθυνση-διάνοιξη του διαύλου, το αγκυροβόλιο Βασιλικής. Επίσης πρέπει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση ΧΑΔΑ και να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου και η εύρεση χώρου ΧΥΤΥ ώστε να δοθεί οριστική λύση στην  διαχείριση των απορριμμάτων, να ενταχθούν τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νέο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθούν οι έτοιμες μελέτες που υπάρχουν για τους οδικούς άξονες.
Δίνω βαρύτητα σε αυτά γιατί ως άνθρωπος της αγοράς, γνωρίζω τη δυναμική και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν όλα αυτά τα έργα στο Νησί μας. Απ΄ όλες τις απόψεις. Και για την καλύτερη καθημερινότητα των Λευκαδιτών αλλά και για την καλή διαμονή των επισκεπτών του Τόπου μας.  

- Ξέρω ότι οι δυσκολίες ενός βουλευτή είναι πολλές. Πολλές φορές οι αποφάσεις δεν εξαρτώνται από την κεντρική εξουσία αλλά και από άλλους παράγοντες που μπορεί εμποδίσουν ή και να ανακόψουν προσπάθειες για την υλοποίηση πρωτοβουλιών. Μπορώ να δεσμευτώ προσωπικά ότι είμαι έτοιμος να δώσω σκληρές μάχες και να και συγκρουστώ εκεί που θα χρειαστεί. Θα αναμετρηθώ με ό,τι κρατά πόρους, οι οποίοι θα λύσουν προβλήματα του νησιού και θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία της Λευκάδας να δημιουργήσει.

-Σας καλώ να με στηρίξετε και να με εμπιστευτείτε. Γνωρίζετε ποιος είμαι. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι ένας άνθρωπος που δε φοβάται να μπει στα βαθειά. Που Αγαπώ την Πατρίδα μου. Αγαπώ την Λευκάδα. Σε αυτή την δύσκολη εκλογική «μάχη» δηλώνω παρών, με τη συναίσθηση της ευθύνης για τον Τόπο μας και την Πατρίδα, που πάντα χαρακτήριζε τον ιδιωτικό μου βίο και την συμβολή μου μέχρι τώρα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ευθύνη, που ζητώ να ισχυροποιήσετε με την ψήφο σας  και την οποία θα προσπαθήσω να τιμήσω και αυτή τη φορά όσο καλύτερα μπορώ. Πρέπει το αποτέλεσμα της κάλπης, το αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη να δικαιώσει τις θυσίες και τους κόπους των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα χωρίς όμως να γκρεμίσουμε τη χώρα. Το οφείλουμε σε εμάς και κυρίως το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου