Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, πραγματοποίησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας και ο δήμαρχος Λευκάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή 20 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θοδ. Χαλικιάς, και ο δήμαρχος Λευκάδας, Κ. Δρακονταειδής, με την παρουσία, επίσης, του βουλευτή του Νομού, Στ. Γρηγόρη. Στη συνάντηση που έγινε, έπειτα από πρωτοβουλία των αιρετών του νησιού, ο αναπλ. υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στη Λευκάδα, τα οποία και οξύνθηκαν έπειτα από τη μερική αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Kλινικής του νοσοκομείου.

Από τη μεριά του, ο κ. Ξανθός επεσήμανε πως ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σχεδόν στο σύνολό τους τα περιφερειακά νοσοκομεία, καθώς ο χώρος της Υγείας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταστροφικές συνέπειες της πολύχρονης μνημονιακής πολιτικής λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διαβεβαίωσε πως η Υγεία βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης και πως δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση των περιφερειακών δομών Υγείας. Ανέφερε μάλιστα ότι θα προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις δημόσιες δομές Υγείας.

Σημείωσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η κατανομή θέσεων μόνιμου προσωπικού. Ειδικότερα δε για τις εκρηκτικές ελλείψεις της Λευκάδας, επεσήμανε ότι. σε συνεργασία με την 6η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) αναζητείται η προσφορότερη και αμεσότερη λύση για την απόσπαση παθολόγου γιατρού. Επίσης, ενημέρωσε για μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών του υπουργείου, ανάμεσά τους η επαναπροκήρυξη δυο θέσεων ιατρών (παιδιάτρου και ορθοπεδικού), η παράταση της θητείας επικουρικών και ειδικευόμενων γιατρών, η μείωση του χρόνου για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών και η προκήρυξη θέσεων για τους αγροτικούς γιατρούς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι Θ. Χαλικιάς και Κ. Δρακονταειδής προχώρησαν σε κοινή  δήλωση: «Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Λευκάδας ζητήσαμε έκτακτη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για να τον ενημερώσουμε για τη δραματική κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας στο νησί μας.

Γνωρίζουμε ότι η Λευκάδα δεν αποτελεί, δυστυχώς, εξαίρεση αφού η απαξίωση των δημόσιων δομών, μέσα από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση ήταν η συνειδητή πολιτική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Κρίνουμε κατ' αρχήν ως θετική τη διαβεβαίωση που λάβαμε από τον κ. Ξανθό ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η διασφάλιση της λειτουργίας όλων των δομών. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες για την ανεύρεση λύσεων, τόσο για τα επείγοντα όσο και για τα χρόνια προβλήματα της Υγείας στη Λευκάδα, ενώ σε άμεσο χρόνο, θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.
Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξετάζει τη δυνατότητα παροχής κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού. Ο Δήμος Λευκάδας θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.»

Λευκάδα
21 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου