Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φρυγαδέλι:Μία παραδοσιακή συνταγή απο τη Λευκάδα


Φρυγαδέλι:Μία παραδοσιακή συνταγή απο τη Λευκάδα
Αναδημοσίευση απο το lefkada-ionio.gr


Φρυγαδέλι

Το φρυγαδέλι είναι ένας από τους παραδοσιακούς μεζέδες στη Λευκάδα και το περασμένο Πάσχα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του. Γενικά σαν συνταγή είναι αρκετά εύκολη, το δύσκολο της υπόθεσης είναι μάλλον το να βρεις τα υλικά, ειδικά αν θέλεις να φτιάξεις αρκετή ποσότητα.

Από υλικά, λοιπόν, θα χρειαστούμε:

    συκώτι από αρνί ή κατσίκι
    μπόλια (ή μαντήλι)
    αλάτι
    πιπέρι
    σκόρδο






Όπως θα δείτε  και στο βίντεο της συνταγής, αρχικά, αφού πλίνουμε το συκώτι το κόβουμε σε κομμάτια. Στην συνέχεια κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια, έτσι ώστε να μπορεί να τυλίξει το κάθε κομμάτι από το συκώτι. Τοποθετούμε το συκώτι στη μπόλια, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, το τυλίγουμε προσεκτικά και το περνάμε στη σούβλα.

    Πριν δω πως φτιάχνεται το φρυγαδέλι, είχα την εντύπωση ότι πρώτα περνάμε τα συκώτια στη σούβλα και μετά τα τυλίγουμε όλα μαζί με τη μπόλια, άλλα τώρα που είδα την συνταγή... τελικά τυλίγουμε ξεχωριστά ένα-ένα κάθε κομμάτι.

Έχω ακούσει ότι εναλλακτικά μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο... αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να τα συγκρίνω! Εσείς... μήπως γνωρίζετε κάποιο "μυστικό της επιτυχίας" για την συνταγή (;) π.χ. κάποιο έξτρα υλικό που θα κάνει την "διαφορά" ή μήπως έχετε κάποια συμβουλή για την εκτέλεση της συνταγής ή το ψήσιμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου