Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα του Γραφείου Ισότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 Ημερίδα του Γραφείου Ισότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες



Το Γραφείο Ισότητας του Ινστιτούτου  Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής  Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών  Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) πραγματοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου 2012 την πρώτη εκδήλωσή του με θέμα: «Εκπροσωπώντας τις  γυναίκες επιχειρηματίες σε καιρό οικονομικής κρίσης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της  ευρύτερης ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και γενικότερα την πορεία υλοποίησης της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για τη Συμμετοχή των Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ κύριος Γεώργιος Καββαθάς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κυρία Ζέττα Μάκρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος  Αμαλία Μακρή, η οποία σε παρέμβαση  της αναφέρθηκε στα προβλήματα της  επιχειρηματικότητας στη περίοδο  της κρίσης και  κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, όπου η ιδιαιτερότητα αυτή, δημιουργεί περισσότερες αντιξοότητες.

Η κυρία Μακρή  τόνισε μεταξύ των άλλων ότι, θα πρέπει να γίνουν ευρείες αλλαγές, τόσο όσον αφορά το θεσμικό επίπεδο, για  να δοθούν κίνητρα στις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και στην αντίληψη και την κουλτούρα, αφού καταγράφεται και παρατηρείται έλλειψη αυτοπεποίθησης των γυναικών, οι οποίες θέλουν να εμπλακούν στο επιχειρείν αλλά και να ξεπεραστούν εμπόδια που σχετίζονται και με τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών, που επιβάλλει αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τέλος, η κυρία  Μακρή τόνισε ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν  οι γυναίκες και να ενθαρρυνθούν ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας  και αυτοαπασχόλησης.

Η κυρία Μακρή  κατέληξε λέγοντας ότι ανάλογες ημερίδες βοηθούν για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση που περιέγραψε στην τοποθέτηση της.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου