Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Προέδρου με Γενικό Γραμματέα

Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει  γνωστό στα μέλη του ότι την  Πέμπτη 20/12/2012 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Λευκάδας, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κύριο  Εμμανουήλ Αγγελάκα. Κατά την συνάντηση  ο κύριος Σκιαδαρέσης έθεσε υπ’  όψιν του κυρίου Αγγελάκα τα προβλήματα του Νομού Λευκάδας αλλά και του Επιμελητηρίου, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε  την μεγάλη σημασία που έχουν  για την ανάπτυξη του τόπου  η προώθηση των έργων υποδομής που είναι σε εκκρεμότητα και ζήτησε από τον κον Γενικό την βοήθειά του, ώστε να προχωρήσουν όσα έργα «έχουν κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εκ μέρους του κυρίου Σκιαδαρέση στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας αναφορικά με την κατακόρυφη αύξηση στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που φέρνουν σε δύσκολη θέση  τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους δημότες της Λευκάδας, κάτι για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας είχε άγνοια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κύριος Αγγελάκας κατανόησε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στους κατοίκους του Νομού εξαιτίας της αύξησης των δημοτικών τελών και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης και την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας με αποφάσεις των συμβουλίων τους μειώνουν τα αντίστοιχα τέλη ή τουλάχιστον δεν προβαίνουν σε αυξήσεις σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνουν έτι περαιτέρω τους δημότες τους. Ο κύριος Αγγελάκας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την ενημέρωση σχετικά με τις αυξήσεις, τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα άμεσα και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την προαναφερθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, ο κύριος  Γενικός Γραμματέας ζήτησε την άποψη του κου  Σκιαδαρέση για  το πυρηνελαιουργείο και την λειτουργία του στη Βασιλική και συζήτησε μαζί του διεξοδικά για τα  προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Λευκάδας. Συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και της χρηματοδότησής τους μέσω των τραπεζών. Ο κύριος Αγγελάκας ήταν απόλυτα σύμφωνος με την αναγκαιότητα των προτάσεων του κυρίου Σκιαδαρέση και τον διαβεβαίωσε ότι από τούδε και στο εξής θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας  μαζί του,  καθώς  θα βρίσκεται στο πλευρό της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας σε ό,τι χρειαστεί.

Για την Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου