Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Καρναβάλι στη Βόνιτσα (photos)ΒΟΝΙΤΣΑ: ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΑΧΥΡΕΝΙΟΥ ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι άνθρωποι φεύγουν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μένουν.
Μια δύσκολη κατάσταση φέτος για την Βόνιτσα και τους μικρούς φίλους που περίμεναν όλο το χρόνο την αναπαράσταση, το καθαροδευτεριάτικο καρναβάλι το  «Γληγοράκη».
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες εδώ και καιρό για τους μικρούς φίλους, το «μικρό Γληγοράκη», το αναπάντεχο γεγονός όμως που συνέβη στη Βόνιτσα αυτές της μέρες έφερε την ανακοίνωση της ακύρωσης του μικρού Γληγοράκη η Γληγοράκη junior  όπως το ονόμασαν από το ΚΔΑΠ.
Μια συγκεχυμένη κατάσταση επικράτησε. 
Πολλοί επισκέπτες δεν ήξεραν που να απευθυνθούν. Πολλοί περίμεναν να πάνε την καθαρά Δευτέρα στη Βόνιτσα όπως συνηθίζουν.  
Καμιά επίσημη ανακοίνωση για τον «κανονικό Γληγοράκη», κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη, πρώτα απόλα το βαρύ πένθος, μετά η κακοκαιρία αλλά και η οικονομική κρίση.
 Αλλά στο τέλος έστω κι έτσι που έγινε,  το έθιμο του Γληγοράκη έμεινε ζωντανό και πραγματοποιήθηκε δείχνοντας σε όλους μας πως τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μένουν  αλλά οι άνθρωποι φεύγουν γι’ αυτό πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή.


ΦΩΤΟ: Β.N. & Γ.Τ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου