Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση που αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών στα Ιόνια Νησιά.

Ενημέρωση που αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών στα Ιόνια Νησιά.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασική προτεραιότητα των Υπηρεσιών μας
η καταπολέμηση των ναρκωτικών

Από τις αρχές του 2013 συνελήφθησαν συνολικά 113  άτομα,  ενώ κατασχέθηκαν  σημαντικές ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών

Η καταπολέμηση των ναρκωτικών αποτελεί, διαχρονικά, βασική προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αντιμετωπίζεται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Στόχος είναι η προστασία της κοινωνίας και ιδιαιτέρα της νεολαίας από τη μάστιγα των ναρκωτικών και ο δραστικός περιορισμός των καταστροφικών συνεπειών τους. Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συστηματικής καλλιέργειας και  εμπορίας κάνναβης, στις τοπικές κοινωνίες.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των ενεργειών που αναπτύσσουν για την καταπολέμηση της καλλιέργειας, κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών, έχουν καταφέρει από την αρχή του χρόνου  σημαντικά «πλήγματα» σε κυκλώματα καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας κάνναβης,  καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Μέχρι στιγμής,  την φετινή χρονιά στα νησιά του Ιονίου  έχουν σχηματισθεί συνολικά 103 δικογραφίες σε βάρος (113) ατόμων, που κατείχαν ή διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ το 2012 είχαν συλληφθεί (264) άτομα σε 233 υποθέσεις.

Αντίστοιχα φέτος έχουν κατασχεθεί από την αρχή του έτους σημαντικές υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και ποιο αναλυτικά περισσότερα από 700 γραμμάρια ηρωίνης, 1.277 γραμμάρια κοκαΐνης , 7.5 κιλά κάνναβης και 111 δενδρύλλια, καθώς και χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι και το έτος 2012 οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί ήταν αρκετά σημαντικές. Ενδεικτικά είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 57 κιλά κάνναβης  και  διάφορες ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών.

Για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινόμενου των ναρκωτικών, πέρα από τις δράσεις της Αστυνομίας, απαιτείται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Άλλωστε τα ναρκωτικά μας αφορούν όλους.

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνουν τυχόν καταγγελίες για θέματα ναρκωτικών στους τριψήφιους αριθμούς «109» και «100» και κατ΄ επέκταση σε όλες τις κατά τόπους αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες (Τμήματα Ασφαλείας ή Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου