Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διοικητής του ΟΓΑ ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης.






Διοικητής του ΟΓΑ ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης. Το πολιτικό «παιχνίδι» στη Λευκάδα αποκτά ξανά ενδιαφέρον
Μετά την «καρατόμηση» του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου (Διοικητής ΕΟΠΥΥ), τη θέση του καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός (μέχρι πρότινος Διοικητής του ΟΓΑ) και νέος Διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο κ. Ξενοφών Βεργίνης (πρώην βουλευτής Λευκάδας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λευκάδας και Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ).

Το είχαμε πει ότι στη Λευκάδα το πολιτικό «παιχνίδι»  θα αρχίσει σύντομα να αποκτά ξανά ενδιαφέρον. Ένα πολιτικό «παιχνίδι» οι προεκτάσεις του οποίου θα καθορίσουν αρκετά πράγματα σε σχέση με τα επερχόμενα (ευρωεκλογές, εκλογές στην Τ.Α., ίσως και εθνικές…;). Αυτό που φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι απλά ένας ανταγωνισμός προσώπων και η επέκταση των όποιων επιρροών τους προς το κομματικό τους ακροατήριο και όχι μόνο. Ο Ξενοφών Βεργίνης έχει διαγράψει και εξακολουθεί να διαγράφει μια πορεία, το ίδιο και ο ανεξάρτητος (μέχρι τώρα) βουλευτής του νομού Θεόδωρος Σολδάτος, που δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται στον χώρο αναμονής για την επανείσοδό του στη ΝΔ (είχε διαγραφεί), από την οποία ιδεολογικά και πολιτικά εννοείται δεν έφυγε ποτέ.

Στη Λευκάδα ακόμα κανείς δε μπορεί να ξέρει τι θα ξημερώσει στο νέο πεδίο που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι πολιτικές της συγκυβέρνησης, της πάλαι ποτέ τρικομματικής και νυν δικομματικής με στήριξη α λα καρτ από τη ΔΗΜΑΡ, έχουν κριθεί και κρίνονται καθημερινά και ο Σεπτέμβρης είναι πολύ κοντά.

Στη Λευκάδα χίλιοι καλοί χωράνε, αλλά δύο, μάλλον δύσκολο. Συνεπώς, ας μην βιαστούμε να επιμείνουμε στο σενάριο «επιβολής» ή ισχυροποίησης. Αυτά είναι επικοινωνιακά τερτίπια για image makers. Η έκπληξη θα είναι αν θα δούμε δύο σε ένα -και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει με τον έναν ή άλλον τρόπο-, γιατί θα αποτελέσει και την κεντρική ιδέα μιας αφήγησης του «διευρυμένου» και με άρωμα «σοσιαλδημοκρατίας» συντηρητικού τόξου για τα επερχόμενα σε τοπικό επίπεδο. Οι ρόλοι έχουν πάντα την εσωτερική αξία τους. Εξάλλου ο Ξενοφών Βεργίνης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ξέρει από «μάχες»,  όπως γνωρίζει καλά ότι στην πολιτική υπάρχει και μια διαφορά: αυτό που φαίνεται δεν είναι και αυτό που είναι δεν φαίνεται.

πηγη:Meganisi News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου