Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                        Λευκάδα 11-7-2013

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Αποδεικνύεται ότι το εφιαλτικό  σενάριο του έργου ¨Ξαφνικός θάνατος¨με δημιουργούς τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ, έχει πολλά επεισόδια. Το πρώτο το ζούμε ακόμα με το μαύρο στην ΕΡΤ. Το δεύτερο με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επακόλουθη απόλυση 4000 δημ. Αστυνομικών. Το τρίτο με την απόλυση 2000 σχολικών φυλάκων. Το τέταρτο με την απόλυση 2500 καθηγητών της Τεχνικής εκπαίδευσης και έπεται συνέχεια στο ¨death story¨...

Το ΥΠΑΙΘ με ένα non paper χωρίς καμμία τεκμηρίωση, καταργεί 52 ειδικότητες από την Τεχνική Εκπαίδευση και στέλνει στην ανεργία 2500 συναδέλφους αφ’ ενός και αφ’ ετέρου 20000 περίπου μαθητές να αναζητούν σχολείο το Σεπτέμβρη και να μη βρίσκουν!! Πρόκειται για μαθητές φτωχών κυρίως οικογενειών που τους σπρώχνει στην ιδιωτική εκπ/ση. Θυμάστε το σλόγκαν του υπουργείου ¨πρώτα ο μαθητής¨...

Είναι ολοφάνερο ότι διαλύουν την  Τεχνική Εκπ/ση και συγχρόνως παραχωρούν ένα σημαντικό κομμάτι της, το 1/3, βορά στους επιχειρηματίες της εκπ/σης.

Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι οι πολιτικές των μνημονίων  που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις  των τελευταίων ετών οδηγούν στη  συρρίκνωση και υποβάθμιση των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μας εξαθλιώνει και στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και  μαθητές να αντισταθούμε και με τις  αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που καταστρέφει το λαό και τη χώρα μας.


                                             ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου