Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΔΤ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον φετινό κύκλο μαθημάτων ολοκλήρωσε το βράδυ της 9ης Ιουλίου, το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λευκάδας, με την γεμάτη κέφι και φαντασία παιδική παράσταση του τρίτου τμήματος του εργαστηρίου, που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο.

Η παράσταση με τίτλο «Ανθρώπων  Όνειρα », χάρισε ευχάριστες στιγμές  σε όσους την παρακολούθησαν, ενώ  ξεχώρισε γιατί ήταν συνδημιουργία των τριών κοριτσιών που συμμετείχαν, Μαρίας Γιαννουλάτου, Χριστίνας Γράψα και Βιργινίας Ζαβερδινου, με την καθοδήγηση φυσικά της δασκάλας τους και υπεύθυνης του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου Ρούλας Γιαννουλάτου με την οποία εργάστηκαν όλο το χρόνο πάνω στην δομή και στα μηνύματα των ονείρων και στις τεχνικές του αυτοσχεδιασμού.

Οι μικρές θεατρίνες έδωσαν τον  καλύτερο τους εαυτό, στην παράσταση  η οποία περιείχε πολλά σκετσάκια, βασισμένα στα ανθρώπινα όνειρα, χορό, τραγούδι και διαφημιστικά σποτάκια με κοινωνικό περιεχόμενο.

Το ύφος και το είδος της θεατρικής  παράστασης «ανθρώπων όνειρα», η οποία αντικατέστησε την προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου παράσταση με τίτλο «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», εξαιτίας της ξαφνικής αποχώρησης βασικού μέλους της ομάδας, για τον ρόλο του οποίου δεν βρέθηκε αντικαταστάτης, απαιτούσε την ύπαρξη μικρού και κλειστού χώρου, προκειμένου να αποδοθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα του έργου, σύμφωνα με τη σκηνοθέτη της παράστασης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι στίχοι, η ερμηνεία και η εκτέλεση του ομώνυμου λυρικού τραγουδιού της παράστασης «ανθρώπων όνειρα», το οποίο χορογραφήθηκε από τις μαθήτριες, ήταν του Λευκαδίτη  μουσικοσυνθέτη Αλέξη Καραμποϊκη, ο οποίος έγραψε την επιτυχημένη μουσική καθώς και το ομώνυμο τραγούδι της δεύτερης θεατρικής παράστασης που προηγήθηκε με τίτλο «ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου»,από τους μαθητές του δεύτερου παιδικού τμήματος.

Επιπλέον η αφίσα και τα προγράμματα της παράστασης σχεδιάστηκαν από την κα Ελένη Κακαβά, ενώ αποτέλεσαν χορηγίες των καταστημάτων 2Κ ART & PRINT και ECOMADE.

Για τη συμβολή του στο ανέβασμα της πρώτης παιδικής παράστασης (η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας, που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο κηποθέατρο) καθώς και της δεύτερης (ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο κηποθέατρο), αλλά και για τη δημιουργία των ευφάνταστων σκηνικών το Πνευματικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τον δάσκαλο Γεώργιο Καρανάσιο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου