Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σεμινάρια στη Λευκάδα το διάστημα από 24-26 Ιανουαρίου και 8-9 Φεβρουαρίου με θέμα την διάδοση της παραδοσιακής επτανησιακής διατροφής.

Ο στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ιστορική αναδρομή της διατροφής στα Επτάνησα, η καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, οι συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος με την παροχή σχετικών κινήτρων και η προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν πολιτιστική υφή.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας» που θα αποδοθεί από σχετική Επιτροπή Ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, οι οποίοι αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.


Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του συγκεκριμένου Σήματος θα είναι και η παρακολούθηση των συγκεκριμένων Σεμιναρίων.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:
http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc
Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής για το Νομό Λευκάδας γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από 09:00έως 14:00 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 26450-26160.


Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου