Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ







«ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

Ο στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ιστορική αναδρομή της διατροφής στα Επτάνησα, η καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, οι συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος με την παροχή σχετικών κινήτρων και η προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν πολιτιστική υφή.


Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας» που θα αποδοθεί από σχετική Επιτροπή Ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, οι οποίοι αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του συγκεκριμένου Σήματος θα είναι και η παρακολούθηση των συγκεκριμένων Σεμιναρίων.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:
http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc
Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:
* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (09:00-14:00). Τηλέφωνο:  26710-27101  και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: akorsian@teiion.gr
* ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Προστασίας & Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (09:00-14:00). Τηλέφωνο: 26950-27228 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: alexandra_ntouzevic@yahoo.gr
* ΛΕΥΚΑΔΑ: Στη Γραμματεία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (09:00-14:00).  Τηλέφωνο: 26450-26160 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: gram_dep@teiion.gr
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος τεχνολογίας τροφίμων.
E-MAIL:  a.vitoratos@yahoo.com
Κιν.: 6972811446


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


Λευκάδα, 10-12 & 17-19 Ιανουαρίου 2014
Κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Λευκάδα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Ιανουαρίου 2014


14:00-15:00        Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Χρήστος Φώης)
15:00-16:00        Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Β΄] (Χρήστος Φώης)
16:15-17:15        Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Χρήστος Φώης)
17:15-18:15        Επιχειρηματικότητα και Βιολογική Γεωργία – Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Χρήστος Φώης)
18:15-19:15        Πράσινη επιχειρηματικότητα [Α΄] (Χρήστος Φώης)
19:15-20:15        Πράσινη επιχειρηματικότητα [Β΄] (Χρήστος Φώης)
________________
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιανουαρίου 2014


09:00-10:00        Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Α΄] (Χρήστος Φώης)
10:00-11:00        Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Β΄] (Χρήστος Φώης)
11:15-12:15        Μάρκετινγκ Βιολογικών Προϊόντων και Τροφίμων – Οργάνωση  και Διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων [Γ΄] (Χρήστος Φώης)
12:15-13:15        Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Α΄] (Χρήστος Φώης)
13:15-14:15        Ιδιαίτερος τουρισμός (οικο/αγροτουρισμός) – ΤΠΕ στον τομέα του τουρισμού [Β΄] (Χρήστος Φώης)
________________
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Ιανουαρίου 2014


09:00-10:00        Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
10:00-11:00        Πιστοποίηση στη Βιολογική Γεωργία [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
11:15-12:15        Μελέτη περίπτωσης (case study) επιχειρησιακού σχεδιασμού παραγωγής και προώθησης βιολογικού προϊόντος και τροφίμου (Νίκος Ζήκος)
12:15-13:15        Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Νίκος Ζήκος)
13:30-14:30        Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στη Βιολογική Γεωργία, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων της – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Νίκος Ζήκος)
14:30-15:30        Εθνικά και Περιφερειακά σήματα «brand name» για την Ελληνικότητα της γεωργίας (Νίκος Ζήκος)
________________
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Ιανουαρίου 2014


15:00-16:00        Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
16:00-17:00        Πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα – Διατροφική ασφάλεια, Ποιότητα και Υγεία [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
17:15-18:15        Ορισμός, αρχές, στατιστικά της Βιολογικής Γεωργίας – Γεωργία με Ελληνική ταυτότητα (Φώτης Τσόπελας)
18:15-19:15        Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
19:15-20:15        Τοπικό και Περιφερειακό προϊόν. Διατροφικά πρότυπα και διατροφικός πολιτισμός – Τα καλάθια των προϊόντων των Ιονίων Νήσων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
________________
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Ιανουαρίου 2014


09:00-10:00        Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
10:00-11:00        Το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης: υψηλή αξία, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
11:15-12:15        Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
12:15-13:15        Επεξεργασία, Μεταποίηση και Ενέργειες Αύξησης Προστιθέμενης Αξίας στα προϊόντα της Βιολογικής Γεωργίας – Επεξεργασία τροφίμων [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
13:30-14:30        Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
14:30-15:30        Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων – Αειφόρος ανάπτυξη στη νησιωτική Ελλάδα [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
15:45-16:45        Διενέργεια συζητήσεων, κατάθεση προβληματισμών, παρατηρήσεων και συμπερασμάτων  (Ανδρέας Βιτωράτος)
16:45-17:45        Απονομή βεβαιώσεων και κλείσιμο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου  (Ανδρέας Βιτωράτος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των Σεμιναρίων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα στη Λευκάδα


Λόγω ανωτέρας βίας, τροποποιείται ελαφρά το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων του Β΄ Κύκλου της Δράσης Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες στη Λευκάδα.
Συγκεκριμένα, οι συνεδρίες της Κυριακής 19 Ιανουαρίου μεταφέρονται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει το Σεμινάριο. Δείτε το συνημμένο Πρόγραμμα για τις ακριβείς αλλαγές.


Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής
(e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου