Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ε. Λειβαδά: Δυο αιτήματα εκ των ουκ άνευ προς τοπικές αρχές & πολιτικούς μας και την Κυβέρνηση








    ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ Ι.Ν. ΣΕ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΛΗΞΟΥΡΙ

    ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ  ΑΣΕΠ

Είναι σε όλους γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κεφαλλονιά μετά τη σεισμική λαίλαπα της 26ης Ιανουαρίου και αυτή της 3ης Φεβρουαρίου 2014 που, πέρα από τον αποδιοργανωμένο κοινωνικό ιστό, η οικονομική ζωή στο Ληξούρι, στην Παλλική ευρύτερα, αλλά και στο Αργοστόλι υπέστη καθολική ανατροπή.

Δεν θα μακρηγορήσω φιλολογώντας. Θα επικεντρωθώ σε δυο θέματα που ευελπιστώ τόσο οι τοπικές αρχές και οι ντόπιοι πολιτικοί, όσο και ο Υπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Εργασίας να τις αποδεχθούν και να τις υλοποιήσουν.

Το πρώτο αίτημα είναι σχετικό με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που δεν δέχεται πρωτοετείς φοιτητές και εν ολίγοις έχει ημερομηνία λήξης το έτος 2016. Αν η Πολιτεία θέλει πράγματι να στηρίξει –ως διατυμπανίζει- την δοκιμαζόμενη οικονομία της Κεφαλλονιάς, ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ όχι μόνον να συνεχίσει την τόσο επιτυχημένη λειτουργία τού ως άνω τμήματος, αλλά να δημιουργήσει και νέο στο Ληξούρι, στη θέση αυτού που έκλεισε-μετέφερε, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Και το δεύτερο αίτημα αφορά σε Κεφαλλονίτες/τισσες που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Η Πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει μέσω ειδικής μοριοδότησης.

Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο αίτημα θα βοηθήσουν αναπτυξιακά μεσο-μακροπρόθεσμα την πληγείσα κοινωνία του νησιού μας που προσπαθεί να σταθεί με όλες τις δυνάμεις στα πόδια της και θα στηρίξουν αποτελεσματικά την οικονομία του τόπου μας.

Φωτογραφία: Το "παγωμένο" και νεκρό Λιθόστρωτο αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό

Ευρυδίκη Λειβαδά    

πηγη:http://www.odusseia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου