Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Έκοψαν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες στην Καρυά, καταγγέλλει το Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας



 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που αποφασίζει προκλητικές μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους βιομήχανους, την  ίδια ώρα τα οικιακά τιμολόγια «καίνε» τα λαϊκά νοικοκυριά και το χειρότερο  συνεχίζει να στερεί το ηλεκτρικό από λαϊκές οικογένειες.

Χθες πέρασε ο «μπόγιας» (ο ιδιώτης εργολάβος)  από την Καρυά  (ίσως και από άλλα μέρη) και έκοψε το ρεύμα σε αρκετές οικογένειες, ανέργων, φτωχών αγροτών, σε σπίτια με κατάκοιτους και ανήμπορους.

Ο «μπόγιας»  βέβαια κινείται  στη βάση εντολών που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική.

Πολιτική για φτηνή Ενέργεια για το κεφάλαιο, που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, αφού το κόστος των άμεσων εκπτώσεων που αποφάσισε η ΔΕΗ, το οποίο υπολογίζεται περί τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως, μαζί με το υπόλοιπο των 150 εκατ. ευρώ (μέτρα άμεσης επιδότησης των ενεργοβόρων βιομηχανιών), θα πέσει στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, παρά τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι ότι δήθεν δε θα επιβαρυνθούν κι άλλο τα οικιακά τιμολόγια.

Τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώσουν επίσης 1,3 δισ. ευρώ που απαιτεί ο λογαριασμός ΑΠΕ.

Το νομοσχέδιο, για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ που χθες δόθηκε στην δημοσιότητα, οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών Ενέργειας.

Ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση», για αποδέσμευση απ” την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην Ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την Ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό.

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου