Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δραστηριότητα ΔΙ.ΑΣ στα Ιόνια




Συστηματικοί έλεγχοι  από τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά Ζάκυνθο και Λευκάδα,  για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας 

3.130 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του 2014,  κατά τη διάρκεια των οποίων  συνελήφθησαν 62 άτομα για κλοπές, ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή , παράνομη παραμονή στη χώρα και κατοχή προϊόντων παραεμπορίου


Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις Ομάδες ΔΙ .ΑΣ σε καθημερινή βάση στα αστικά κέντρα των νησιών των Ιονίων απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα στην διαρκή προσπάθεια καταπολέμησης της μικροεγκληματικότητας.
Η συστηματική τους παρουσία με βάση συγκεκριμένο σχεδιασμό,  σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά και η καθημερινή επαφή με τους πολίτες, συνέβαλαν  αποφασιστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των τοπικών κοινωνιών. 
Από την αρχή του έτους (το τελευταίο δίμηνο) , πραγματοποίησαν συνολικά εξήντα δύο (62) συλλήψεις διαρρηκτών , μικροδιακινητών ναρκωτικών, μη νόμιμων αλλοδαπών,  σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και άλλων ναρκωτικών, όπλων καθώς και κλοπιμαίων, ενώ επιπλέον ιδιαίτερα θετική ήταν και η συμβολή τους στην καταπολέμηση του παραεμπορίου.  


Ποιο αναλυτικά κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν:
* Ελέγχθηκαν : 2.101 οχήματα και 3.130 άτομα
* Προσήχθησαν : 1.320 άτομα εκ των οποίων 940 ημεδαποί και 380 αλλοδαποί
* Συνελήφθησαν : 62 άτομα εκ των οποίων :


* 10 για κλοπές διαρρήξεις
* 12 για ναρκωτικά
* 18 για παράνομη παραμονή στη χώρα
* 2   για παράνομη οπλοκατοχή
* 20 για διάφορα αδικήματα


Αντίστοιχα, ιδιαίτερα θετικός είναι και ο απολογισμός της δράσης των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ σε ετήσια βάση καθώς το 2013  εντόπισαν συνολικά και συνέλαβαν 452 άτομα για διάφορα αδικήματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου