Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

H "Ωραία κοιμωμένη" στον ΑΠΟΛΛΩΝΑΔΗΜΟΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ROYAL BALLET ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΤΟ «Royal Opera House live cinema»


ΤΑ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ απο τον ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ μεταδοση ΑΠΟ ΤΟ COVENT GARDEN ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
ακολουθει ΤΟ ΕΡΓΟ «Η Ωραία Κοιμωμένη» του Pyotr Il’yich Tchaikovsky
ΤΗΝ ΤετΑρτη 19 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 21:15 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ από ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ».


Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.


«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ»
Marius Petipa | Pyotr Il’yich Tchaikovsky |
Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις
Η «Ωραία Κοιμωμένη» πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και αποτελεί την κορυφή του κλασικού μπαλέτου. Πρόκειται ένα τέλειο σμίξιμο της χορογραφίας του Petipa και της μουσικής του Tchaikovsky και μια λαμπρή πρόκληση για κάθε χορευτή επί σκηνής.
Είναι ακόμα το έργο-υπογραφή του The Royal Ballet.
Για να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton, αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή του 1946, που επανέφερε τη χορογραφία του Petipa, όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet. Με τα εξαίσια σκηνικά του Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλαση από τον Peter Farmer και πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton, Η σημερινή «Ωραία Κοιμωμένη», όχι μόνο συλλαμβάνει το πνεύμα της αρχικής, αλλά αποδεικνύει και ότι είναι ένα ζωντανό έργο για το The Royal Ballet, που αναπτύσσεται και αλλάζει μαζί με τον Θίασο και παράλληλα τιμά το παρελθόν του.
Το καλό θριαμβεύει πάνω στο κακό σ’ αυτό το εκθαμβωτικά αστραφτερό παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα Ορόρα, (Sarah Lamb), Πρώτη Μπαλαρίνα του Royal Ballet, αφυπνίζεται από τον ωραίο πρίγκιπα Ντεζιρέ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πρώτος Χορευτής του Royal Ballet Steven McRae στη σκηνή του Covent Garden. Συνδυάζοντας όλη τη γοητεία και τη δεξιοτεχνία, το πολυαγαπημένο κλασικό μπαλέτο θα μαγέψει το κοινό σε περισσότερες από 1.400 αίθουσες σε 32 χώρες.
Ολόκληρος ο θίασος του Royal Ballet γεμίζει τη σκηνή με χρώμα και ζωντάνια σε μια συναρπαστική παράσταση, ενώ τα μαγευτικά σκηνικά, τα υπέροχα κουστούμια και τα εκπληκτικά εφέ, δημιουργούν ένα ασύγκριτο περιβάλλον. Τα παμπάλαια ερείπια και τα σκοτεινά, ζοφερά δέντρα έρχονται σε αντίθεση με τις χρυσοστόλιστες ολόλαμπρες σκηνές της Βασιλικής Αυλής, σε μια θεαματική σκηνοθεσία. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αξέχαστη μουσική του Tchaikovsky, από τις πιο αγαπημένες μελωδίες όλων των εποχών. Αυτός ο θεμέλιος λίθος του ρεπερτορίου του Royal Ballet περιλαμβάνει αξιομνημόνευτες σκηνές από το φαντασμαγορικό και μαγευτικό Rose Adagio, μέχρι τους ζωηρούς κυνηγετικούς χορούς και το περίφημο βαλς της Ορόρα και του πρίγκιπά της.
Ορχήστρα: Royal Opera House
Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Αρχικά σκηνικά: Oliver Messel
Διεύθυνση ορχήστρας: Valeriy Ovsyanikov
Χορογραφία: Marius Petipa
Συμπληρωματικές χορογραφίες: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon
Σκηνοθεσία: Monica Mason και Christopher Newton σύμφωνα με τη Ninette de Valois και τον Nicholas Sergeyev


                                                                      ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου