Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Ανασα-Κε Σπύρου, είστε παρελθόν! Μην ταλαιπωρείτε άλλο τους πολίτες των Ιονίων.

Κε Σπύρου, είστε παρελθόν! Μην ταλαιπωρείτε άλλο τους πολίτες των Ιονίων.


Ο κ. Σπύρου με την στάση του και την συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Μαΐου.

Ασφαλώς δεν κατάλαβε ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για την πρόοδο των έργων και την ροή των χρηματοδοτήσεων, όταν όλοι γνωρίζουν ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις του οδήγησε την ΠΙΝ στην εξευτελιστική προτελευταία θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2006-2013!

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του μας κατηγορεί γιατί, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Λευκάδα, κρατήσαμε αποστάσεις από το πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).

Η παράταξη μας, συνεπής στους λόγους της, δεν θα μπορούσε να στηρίξει ένα πρόγραμμα που:
1.    Στηρίζεται στα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας και της περιφέρειας τους έτους 2009, και κατά συνέπεια δεν ενσωματώνει τα κρισιακά φαινόμενα της τελευταίας πενταετίας!
2.    Είναι ελλιπές ως προς το σύνολο των διατιθέμενων πόρων (232 εκατ.), που γίνονται ακόμη λιγότεροι όταν αφαιρεθούν οι ανεκτέλεστες υποχρεώσεις της θητείας Σπύρου (68 εκατ.).
3.    Η υλοποίησή του συναρτάται απόλυτα από την μνημονιακή προσαρμογή της χώρας προς την τρόικα.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α απείχε από την σχετική ψηφοφορία διεκδικώντας την ίδια στιγμή το αναφαίρετο δικαίωμα που της έδωσε ο λαός των Ιονίων, να έχει την ευθύνη του περαιτέρω χειρισμού και της οριστικοποίησης του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικού προγράμματος!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ετοιμάζει τις προτάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε το νέο ΕΣΠΑ να αποτελέσει πηγή πραγματικής βοήθειας προς την τοπική κοινωνία και οικονομία που χειμάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές, παρά το γεγονός ότι οι βασικές επιλογές έχουν ήδη καθοριστεί.. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με κάθε αρμόδιο αυτοδιοικητικό και κυβερνητικό παράγοντα.

Όσο για τον κ. Σπύρου, καλό θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις να ακολουθεί το αρχαίο γνωμικό: «ἐνίοις τὸ σιγᾶν κρεῖττόν ἐστι τοῦ λαλεῖν» (Μενάνδρου γνῶμαι).

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου