Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αποτελέσματα Δεύτερου πανελληνίου κυπέλλου επίλυσης σκακιστικών προβλημάτων

: Δεύτερο Πανελλήνιο Κύπελλο Επίλυσης Σκακιστικών Προβλημάτων 2015


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στην Πρέβεζα το 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 12 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλύσουν 14 προβλήματα «καλλιτεχνικού σκακιού» με μέγιστο χρόνο σκέψης 2,5 ώρες.
Η πόλη μας όχι μόνο είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή πανελλαδικά με 22 αθλητές και αθλήτριες (επί συνόλου 100), αλλά σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα η Σκακιστική  Ένωση ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες.
•    Συγκεκριμένα, ο αθλητής της Ένωσης μας και μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικού Σκακιού Παναγιώτης Κονιδάρης συγκέντρωσε 64,2 βαθμούς με άριστα το 70 και καταλαμβάνει επάξια το κύπελλο.
•    Τρίτος (3ος) έφηβος πανελλαδικά κατατάσσεται ο Καταγής Θεόδωρος (35 βαθμούς).
•    Έκτος (6ος) έφηβος κατατάσσεται ο Ροπόκης Χρήστος (32,5 βαθμούς).
•    Στην όγδοη (8η) θέση ισοβαθμεί ο Παγγές Βασίλης (31 βαθμούς).
•    Τέλος, πρώτη πανελλαδικά στην κατηγορία κάτω των 18 στα κορίτσια αναδεικνύεται η Κευσίκογλου Πετρούλα με 27,5 βαθμούς.
Ως ΔΣ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ξενοδοχείου Preveza City που φιλοξένησε την εκδήλωση, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι στέκεται αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Επίσης, τον προπονητή σκακιού Αθανασιάδη Αντρέα που βοήθησε στην άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

                            για το Δ.Σ

                        Σαμωνάς Κωνσταντίνος, Γ. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου