Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παρεμβάσεις- ομιλίες υποψηφίων που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ






Παρεμβάσεις- ομιλίες υποψηφίων που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ομιλία Αικατερίνης- Δάφνης Σφέτσα


Θα ξεκινήσω από κάποια πράγματα που μπορεί να ακούγονται τυπικά, αλλά ιδιαίτερα στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα είναι εξόχως ουσιαστικά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την τιμή που μου κάνει να με συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά του, δίνοντάς μου έτσι τη χαρά να συμμετέχω από την ιδιαίτερη πατρίδα μου στον αγώνα αυτό. Έναν αγώνα που δεν έχει να κάνει με μια ακόμα εκλογική διαδικασία. Γιατί στις 25 Ιανουαρίου δεν καλούμαστε απλώς να ψηφίσουμε. Καλούμαστε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, να γράψουμε Ιστορία.

Πέντε σχεδόν χρόνια σε καθεστώς Μνημονίου, οι εικόνες που έρχονται στο μυαλό θα έπρεπε να αφορούν σενάριο ταινίας τρόμου και όχι την κατάσταση σε μια χώρα του 21ου αιώνα. Αρνητικοί πρωταγωνιστές δεν ήταν άλλοι από την ανεργία, τη φτώχεια, τις απολύσεις, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ, τις αυτοκτονίες, τους εκβιασμούς.

Στις 25 Ιανουαρίου τελειώνουμε με τους σκηνοθέτες αυτής της τραγωδίας, τελειώνουμε με τους ανθρώπους εκείνους που με ύφος καθόλα σοβαρό, με κοστούμια και γραβάτες, με τους σοφέρ τους, αλλά και τις καταθέσεις τους στην Ελβετία απαίτησαν από εμάς να κάνουμε θυσίες και να ζήσουμε με λιγότερα, ενώ αυτοί συνεχίζουν ακόμη σήμερα να περνούν ζωή χαρισάμενη.
Στις 25 Ιανουαρίου καλούμαστε, λοιπόν, να γράψουμε Ιστορία, να αφήσουμε στο παρελθόν το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας 40 χρόνια τώρα και που μας οδήγησε στα βράχια. Μόνο που θα φύγουν θα είναι μια πρώτη ανάσα για την κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας, τη νέα γενιά.

Περισσότερη σημασία έχει τώρα να δούμε γιατί πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει, γιατί πράγματι δεν είναι μία από τα ίδια.
Ξεκινάμε από μια καλή αφετηρία: το γεγονός ότι δεν κυβερνήσαμε 40 χρόνια, δεν διακινήθηκαν στα δικά μας γραφεία σακούλες μαύρου πολιτικού χρήματος, δεν κάναμε και δεν κάνουμε παρέα με χρεοκοπημένους τραπεζίτες, καναλάρχες, μεγαλοκατασκευαστές (ακούγονται πολλοί αλλά συχνά είναι ένα και το αυτό πρόσωπο), δεν είχαμε συναλλαγές εμείς με τη Siemens.

Και αν αυτά είναι μια καλή βάση, προφανώς δεν αρκούν γιατί ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα και το πώς δεν θα στήσουμε το δικό μας πάρτυ.
Το πραγματικό εχέγγυο, λοιπόν, είναι το πρόγραμμά μας, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο δεν αντιμετωπίζει την ανάγκη για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, για Οικονομική Ασφάλεια και Αξιοκρατία σαν ευχολόγιο, σαν ωραία προεκλογικά συνθήματα, αλλά αποτελείται από συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις, από συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαγικό ραβδί για να λύσει από τη μια μέρα στην άλλη τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νέα γενιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δεσμευόμαστε, όμως, για τα βασικά: την άρση των μεγάλων αδικιών, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεσμευόμαστε ότι όλοι οι πολίτες θα κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους γιατί καμία Τράπεζα δεν θα τους το πάρει, δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε φραγμό στον παραλογισμό της λιτότητας που βουλιάζει τη χώρα μας στην ύφεση διαλύοντας έτσι κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Επιτρέψτε μου μόνο μισή κουβέντα για την εκστρατεία φόβου που εξαπέλυσε ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ανακινώντας πάλι τρομοκρατικά σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια προσπάθεια να τα μαζέψουν, στην ομιλία του χθες ο απερχόμενος πρωθυπουργός θύμισε παλιές, κακές εποχές προχωρώντας στην κλασσική προεκλογική παροχολογία και σε μοίρασμα κούφιων υποσχέσεων.
Γιατί αναγκάζονται να αλλάξουν πλεύση; Μα γιατί δεν υπήρξε αξιωματούχος, στέλεχος, εκπρόσωπος σε επίπεδο Ε.Ε., αλλά και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ακόμη και από το εσωτερικό της Γερμανίας, που να μην απέκλεισε ρητά και κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο Grexit. Όπως και δεν υπάρχει κανείς αξιωματούχος, στέλεχος, εκπρόσωπος που να πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Χτες, σε πρωινή εκπομπή ο κ. Ρουμελιώτης, πρ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, είπε κι αυτός το αυτονόητο ότι δηλαδή το υπέρογκο αυτό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Αναδιάρθρωση λοιπόν θα γίνει, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία επ' αυτού.
Το θέμα είναι με τι όρους θα γίνει: θα συνοδευτεί από νέα Μνημόνια, νέα πακέτα λιτότητας και καταστροφής; Ή θα γίνει με όρους ανάπτυξης, με ρήτρα ανάπτυξης και με σύνδεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με τα δικά μας; Αυτό είναι το επίδικο της διαπραγμάτευσης, μιας διαπραγμάτευσης που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αυτοδύναμος μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει. Πρώτον γιατί ο κ. Σαμαράς, όπως και γενικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι ο μόνος που λέει ότι πρέπει να αποπληρωθεί το χρέος μέχρι τελευταίο cent. Για να κάνεις διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας, πρέπει να κάθεσαι από τη σωστή μεριά του τραπεζιού... Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί για πάρα πολλούς λόγους, αλλά ας αναφέρω μόνο έναν: ακριβώς γιατί δεν κάναμε εμείς παρέα με τη Siemens, δεν είμαστε στις διάφορες λίστες, δεν μας κρατάνε από πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί από την επόμενη μέρα και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης, καθώς είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους συγκεκριμένους και όχι από δάνεια.

Κλείνω λέγοντας ότι δεν εφησυχάζουμε, δεν την ψωνίζουμε, είμαστε όμως πολύ αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε την μεγάλη αλλαγή που έχουμε ανάγκη. Και θα την πετύχουμε όλοι μαζί, από το υπουργικό συμβούλιο, τους βουλευτές μέχρι τον κάθε πολίτη. Γιατί όλοι οφείλουμε να γίνουμε φορείς της αλλαγής και να αφήσουμε τις πρακτικές του παρελθόντος, τόσο τη μεγάλη όσο και τη μικρή διαφθορά, εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν.

25 Γενάρη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού, έδρα στη Λευκάδα, πορεία προς το μέλλον!

Λευκάδα,
11 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία Σταύρου Γρηγόρη

Συμπατριώτες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές. Βρισκόμαστε στο πιο κομβικό , πολιτικά και ιστορικά σημείο, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση. Βρισκόμαστε στο σημείο που για πρώτη φορά μία δύναμη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Μία ιστορική καμπή που εκφράζεται από το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ΄΄ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ΄΄. Πράγματι ανατέλλει η ελπίδα σε ένα λαό καθημαγμένο, εξουθενωμένο, ταπεινωμένο από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας τετραετίας, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, Πικραμένου και της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που με έξωθεν εντολές της Τρόικας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και κατά εξωθεσμικό τρόπο, εφάρμοσαν τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό, πειραματιζόμενοι και ασελγώντας πάνω στον Ελληνικό λαό με στόχο το βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό και τη διάλυση κάθε κοινωνικής δομής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα με τελικό στόχο τον κοινωνικό και οικονομικό εξανδραποδισμό που οδήγησε το 40% του Ελληνικού λαού κάτω από το όριο της φτώχειας, τη διάλυση των κοινωνικών δομών, των δομών Υγείας και Παιδείας τη μετανάστευση του πνευματικού δυναμικού της χώρας την εξαθλίωση των εργαζομένων μέσα από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή της πατρίδας μας σε αποικία χρέους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των κατ’ εντολή εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών από τα πειθήνια όργανα τους που όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να σκύβουν το κεφάλι και να δέχονται ότι τους υποδείκνυαν ήταν να οδηγηθεί η Ελλάδα στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με αποκορύφωμα το άθλιο πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας τόσο στο σύνολο του πληθυσμού όσο και μεταξύ των νέων,  ρεκόρ αξεπέραστο για χώρα σε καιρό ειρήνης. Τέτοια οικονομική και κοινωνική καταστροφή έχουν βιώσει χώρες μόνο μετά από πολεμική ήττα.
Γι αυτά τα κατορθώματα του το άθλιο δίδυμο Σαμαρά- Βενιζέλου ζητάει από τον ελληνικό λαό την επιβράβευση διά της ψήφου. Ο λαός μας όμως θα τους δώσει την απάντηση του στις 25 του Γενάρη η δε αμείλικτη Ιστορία θα τους καταγράψει στις πιο μαύρες σελίδες της ρίχνοντας τους στα σκουπίδια της. Αυτή την πολιτική ηγεσία που είτε από ανικανότητα , είτε από εξαρτύσεις και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις έχει καταστρέψει μια χώρα κι ένα λαό. Και έρχονται τώρα εντελώς ξεδιάντροπα να πουλήσουν στο λαό το δήθεν κατόρθωμα της σωτηρίας της χώρας που μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους βρίσκεται και συνειδητά λένε ψέματα για να ζητήσουν απ’ αυτό το λαό με την ψήφο του να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την εκ μέρους τους σωτηρία του.
Αναρωτιέται κανείς πόσο ξεδιάντροποι μπορεί να είναι, πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ηλιθίους. Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι έρχεται η ώρα της νέμεσης, έρχεται η ώρα της τιμωρίας τους από τον Ελληνικό λαό. Και μπροστά σ’ αυτό έχουν πανικοβληθεί αλλά δυστυχώς μέσα στον πανικό τους γίνονται πιο ακραίοι και πιο επικίνδυνοι. Δε διστάζουν μέσα από σενάρια τρομολαγνείας και φόβου να παίζουν τις τύχες της χώρας και του λαού κυριολεκτικά στα ζάρια. Με τα σενάρια φόβου που διαχέουν και που τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναπαράγουν, αν και τελευταία κάποια από αυτά, βλέποντας το όποιο κύρος τους στα αζήτητα έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και απειλούν να τινάξουν στον αέρα την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Ευτυχώς,  χάρις στη σταθερή, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ το σκηνικό αλλάζει. Ψύχραιμες φωνές αρχίζουν να επικρατούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αλλαγή στάσης στην ΕΕ είναι πλέον εμφανής τόσο σε κορυφαίο πολιτικά όσο και  θεσμικά επίπεδο. Οι μόνοι σύμμαχοι που τους απέμειναν είναι οι Ισπανοί ομοϊδεάτες τους οι οποίοι μάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνολογούν για να μη βγει το PODEMOS.
Μόνιμη επωδός τους τα τρομολαγνικό σενάριο και η απειλή προς τους Έλληνες ότι αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν τις καταθέσεις τους. Έχουν το θράσος και μιλάνε γι αυτό το θέμα, αυτοί που στην πράξη είναι εκείνοι που έχουν πάρει τις καταθέσεις των πολιτών μέσα από την άγρια φορολογία και τη μείωση των εισοδημάτων. Στο διάστημα 2008-2013 χάθηκαν λόγω της πολιτικής των μνημονίων 75 δις ΕΥΡΩ από τις καταθέσεις στην Ελλάδα. Αλλά πήραν την απάντηση τους από τον Αλέξη Τσίπρα με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο με τη δημόσια δήλωση του τόσο στον Κεραμικό όσο και στο πρόσφατο Διαρκές Συνέδριο που την αναπαράγω κατά λέξη : ΄΄ Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις Ελληνικές Τράπεζες. Σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους ετέρους. Τελεία και παύλα στο παραμύθι του τρόμου΄΄.
Να αναφερθούμε και σε άλλα κατορθώματα των εθνοσωτήρων στα χρόνια του μνημονίου.
1.    Λόγω της πολιτικής βίαιης λιτότητας χάθηκε το 25% του ΑΕΠ.
2.    Τα Ασφαλιστικά Ταμεία το ίδιο διάστημα έχασαν 33 δις ΕΥΡΩ . Μόνο από το περιβόητο PSI έχασαν 12,5 δις ΕΥΡΩ. Και έρχονται τώρα με κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που κατέστρεψαν να ζητάνε τώρα νέες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας για να τα σώσουν.
3.    Από το 2010 μέχρι τώρα με τα δημοσιονομικά μέτρα που εφάρμοσαν άρπαξαν από το εισόδημα των Ελλήνων άλλα 63 δις ΕΥΡΩ.
4.    Το Δημόσιο χρέος από το 120% του ΑΕΠ πήγε στο 175%.
5.    6,3 εκατομμύρια Έλληνες κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
6.    1,5 εκατομμύρια είναι οι άνεργοι.
7.    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  εκατομμύρια Έλληνες  ξεπαγιάζουν καθώς η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί κατά 62,5%.
      Και τέλος το μεγάλο κατόρθωμα των Σαμαρά-Βενιζέλου. Μετέτρεψαν τη χώρα μας από ανεξάρτητο κράτος σε χώρα που τελεί υπό το Αγγλικό Δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου παραιτημένη από κάθε ασυλία πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία.
Η ελπίδα όμως έρχεται, και έρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους 4 πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που είναι συγχρόνως και η ελπίδα του Ευρωπαϊκού Νότου η ελπίδα της Ευρώπης. Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Ελλάδα δημοκρατική και δίκαιη.



Ομιλία Χρήστου Παπαδόπουλου

Φίλοι και φίλες
Νάμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Στην αφετηρία μιας σύντομης χρονικά, έντονης όμως και σημαντικής εκλογικής μάχης ,ίσως της σημαντικότερης μετά την μεταπολίτευση. Στις 25 γυρίζουμε σελίδα .Σταματάμε την καταστροφή της πατρίδας μας ,δίνουμε ξανά ελπίδα στον Ελληνικό λαό, αρχίζουμε να γράφουμε την ιστορία της ανόρθωσης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Κάνουμε τα μνημόνια και την τρόικα παρελθόν.Καταργούμε τους εφαρμοστικούς τους νόμους,επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,κυβέρνηση της Αριστεράς.
Στη Λευκάδα ξεκινάμε με αισιοδοξία,αυτοπεποίθηση ,αποφασιστικότητα,όλοι μαζί.
Την αισιοδοξία μας την δίνουν τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών του Μαίου.
Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στα Ιόνια νησιά  πρώτη δύναμη και μάλιστα με την μεγαλύτερη διαφορά  Πανελλαδικά από τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές .
Αναδειχτήκαμε σε αυτές, πρώτη δύναμη στη Λευκάδα. Θα εδραιώσουμε και θα αυξήσουμε τη διαφορά από το δεύτερο κόμμα σε δύο βδομάδες.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση κατέρρευσε και θα την πνίξει η λαική πλημμύρα της οργής ,των εκλογών της 25ης Γενάρη.
Το μνημονιακό πολιτικό μπλόκ συντρίβεται όπως και η πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσε.Ο λαός θα απαιτήσει :Ποτέ πια η Ελλάδα πειραματόζωο του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου,του ΔΝΤ,της ΕΕ και της ΕΚΤ.
Οι πολίτες γυρίζουν τις πλάτες στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ,που διασπώνται και αλληλοσπαράσσονται ,χωρίς όμως να αμφισβητούν τα μνημόνια.Δεν θα πλανηθούν από τις προεκλογικές μεταπηδήσεις στους μνημονιακούς θιάσους,ηθοποιών του μνημονίου που αποτελούν πιά  κομπάρσους της ιστορίας.
Η  πολιτική τους προσπαθεί να σπείρει τον φόβο. Εκμεταλλεύεται την τρομοκρατία για να τρομοκρατήσει τους πολίτες.
Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ανεργία, την φτώχεια ,την καταλήστευση των μισθών και των εισοδημάτων, την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.
Τρομοκρατία είναι η απαλλοτρίωση των περιουσιών των πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ,το ξήλωμα μισθών και συντάξεων.
Τρομοκρατία είναι οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες της πρώτης κατοικίας.
Ολόκληρη η κοινωνία αντιδρά. Με το μέιλ των 47 σελίδων ΣΑΜΑΡΑ -ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ προς την τρόικα δρομολογείται νέο σκληρότερο μνημόνιο, κατεδαφίζονται όσα είχαν απομείνει.
Επιτρέψτε μου δύο παραδείγματα από αυτό: Η αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό από 6.5% σε 13% ,χάρη των δανειστών,κατεδαφίζει ότι είχε μείνει όρθιο στην Οικονομία της χώρας. Οι επιπτώσεις του θα είναι μεγάλες σε όλο το κύκλωμα του Τουρισμού,την εστίαση,την ψυχαγωγία κ.λπ. Σε όλη την τοπική οικονομία.
Αποδέχονται την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων.
Επίσης επιτρέψτε μου να αναφέρω ακόμα δύο γεγονότα που δείχνουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους:
 1)Τα κόμματα της συγκυβέρνησης στη Λευκάδα και το παράγωγο του ΓΑΠ , δεν μπόρεσαν για πρώτη φορά να βρουν γυναίκες υποψήφιες ικανές να τους εμπιστευτούν. Ούτε μία γυναίκα στα ψηφοδέλτια του μπλοκ της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ΚΙΔΗΣΟ.
2) Η κυβέρνηση φοβάται τη νεολαία. Την έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή ανεργία ,τις συντρίβει τα όνειρα. Ζητάμε να ψηφίσουν στις 25 Γενάρη 100000 18άρηδες που γεννήθηκαν στο 1997 και εμποδίζονται γιατί η
συγκυβέρνηση φοβάται την οργή τους. 
Χθες, ο Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι θα κερδίσει η Ελλάδα αν κερδίσει η ΝΔ και ο Βενιζέλος, ότι το δίλημμα είναι σταθερότητα και πρόοδος, ή οπισθοχώρηση.
Πως να κερδίσει η Ελλάδα όμως όταν το χρέος από 125% έφθασε στο 180% του ΑΕΠ;
Ποια είναι η πρόοδος που ευαγγελίζονται; Η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και συντάξεων και ο εργασιακός μεσαίωνας που έφθασε η χώρα ,που την κάνουν αποικία χρέους;
Είναι πια  σε αδιέξοδο.
Η ΝΔ την επομένη των εκλογών θα πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα:Θα συμφωνήσει με τον στόχο για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή όντας με το μέρος των πιστωτών θα συνεχίσει να επιμένει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και πρέπει να αποπληρωθεί στο έπακρον;
Φίλες και φίλοι
Τα ΜΜΕ οι εφημερίδες των συγκροτημάτων, μια κορυφή  του τριγώνου της διαπλοκής στην χώρα μας, ασκούν μόνιμη καθημερινή προπαγάνδα.
Μην τους εμπιστεύεστε. Κοιτάξτε στα μάτια τους διπλανούς σας που είναι όπως και εσείς: Οργισμένοι, θυμωμένοι, αποφασισμένοι να τους ρίξουν για πάντα στο περιθώριο της ιστορίας με όπλο την ψήφο τους.
Εμείς πάμε:
με το πρόγραμμα της ΔΕΘ ,το πρόγραμμα της Θεσ/κης,όπως συμπληρώθηκε στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε τομή στην πολιτική κατάσταση στη χώρα από το Σεπτέμβρη που παρουσιάστηκε. Είναι  εναλλακτικό πρόγραμμα που δίνει διέξοδο ,δείχνει ένα άλλο δρόμο για τη χώρα μας.
Η ΝΔ ,το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ έχουν μόνο ένα  πρόγραμμα, το μνημόνιο και την συνέχισή του.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ της ΔΕΘ είναι ένα πρόγραμμα με 4 πυλώνες που θα το αναπτύξουμε στις επόμενες μέρες σε κάθε γωνιά της Λευκάδας και θα το συζητήσουμε με τον κόσμο.
Πρώτος πυλώνας: Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Είμαστε ικανοποιημένοι που η Περιφέρεια Ιονίων πήρε ήδη απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους κόβεται για οικονομικούς λόγους και την επιδότηση τους.
Δεύτερος πυλώνας: Η φορολογική δικαιοσύνη και η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Τρίτος πυλώνας: Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.
Τέταρτος πυλώνας: Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος .
Φίλες και φίλοι
Ξεκινάμε σήμερα ένα μεγάλο ταξίδι δύο εβδομάδων. Θα συμβάλουμε από την Λευκάδα στην μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ  Πανελλαδικά.
Στόχος μας ,για πρώτη φορά, κυβέρνηση της Αριστεράς,κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ .
Για να μην υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος μας, ζητάμε την μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη, ζητάμε δυνατή λαϊκή πλειοψηφία. Ζητάμε από τους πολίτες της Λευκάδας ,όπως και τον Μάη έτσι και στις 25 Γενάρη να μας αναδείξουν πρώτη δύναμη με διαφορά στη Λευκάδα.
Καλούμε όλους και όλες να συμβάλουν κάθε μέρα παντού στο στόχο αυτό.
Η ανατροπή και η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη και στη Λευκάδα να γίνει υπόθεση της κοινωνίας.

11/1/2015

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπαδόπουλε στις Περιφεριακές εκλογές στην Λευκάδα ήρθατε 3οι την πρώτη Κυριακή.Αυτό προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα λεγόμενα σας στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή